top of page

Overgewicht & obesitas 

Het aantal mensen met overgewicht (BMI >25) en obesitas (BMI >30) is de laatste jaren flink gestegen. Overgewicht komt inmiddels voor bij 43,8% van alle Nederlanders en obesitas bij 12,1%. Overgewicht en obesitas zijn vaak het gevolg van de combinatie te veel eten en te weinig bewegen.

De oorzaken van overgewicht en obesitas kunnen heel verschillend zijn. Denk bijvoorbeeld aan emotioneel eten, stress en erfelijke aanleg. Er komt ook steeds meer bewijs dat insulineresistentie een rol speelt bij het ontstaan van overgewicht en obesitas.

Overgewicht en obesitas kunnen leiden tot onder andere diabetes, hoge bloeddruk en een te hoog cholesterolgehalte. Het is dus belangrijk om overgewicht en obesitas een halt toe te roepen. Gezonde voeding speelt daarbij een grote rol.

Samen nemen wij uw voedingspatroon door om te kijken waar de knelpunten liggen en hoe u deze kunt aanpakken. Maar wellicht heeft u al tientallen diëten geprobeerd en weet zelf heel goed wat er beter kan. Het is enkel nog een kwestie van doen en volhouden. Dan is het fijn om iemand te hebben die met u meedenkt en 'de stok achter de deur' is.

bottom of page