top of page

Vergoeding

’Veel cliënten krijgen binnen enkele dagen tussen de 70-100% van de kosten teruggestort.’’

Je bezoek aan de diëtist kan gedeeltelijk worden vergoed door je zorgverzekeraar. Dieetadvisering zit namelijk in de basisverzekering. Hierdoor is het mogelijk de behandeling 70-100% vergoed te krijgen via jouw zorgverzekeraar voor een diëtistisch consult. 

Het verschilt per zorgverzekeraar hoeveel je vergoed krijgt.

Elke verzekeringsmaatschappij heeft zijn eigen percentages en tarieven die ze vergoeden. Raadpleeg daarom voor het maken van een afspraak altijd eerst de polisvoorwaarden. Kijk dan bij dieetadvisering - ongecontracteerde zorg. Wanneer je aan het einde van je consult hebt betaald kan ik een declaratieformulier mailen of uitgeprint meegeven om in te dienen bij je zorgverzekeraar. 

Basisverzekering

Vanuit de basisverzekering krijgt iedereen per jaar 3 uur dieetadvisering vergoed. Houd hierbij wel rekening met je jaarlijkse eigen risico. Voor kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen risico.

 

Aanvullende verzekering

Daarnaast kan het zo zijn dat je extra vergoeding krijgt vanuit je aanvullende verzekering. Dit is voor iedereen anders. Je kunt dit het beste nagaan ​i​n de polisvoorwaarden van je(aanvullende) zorgverzekering​.

 

Verwijsbrief 

De meeste zorgverzekeraars vergoeden zonder verwij​sbrief van een arts​. Sommige zorgverzekeraars, zoals CZ en de Friesland, staan directe toelating niet toe. Er is dan een v​erwijsbrief van een arts vereist.

​A​fspraak niet nakomen
Bij verhindering geef je dit zo snel mogelijk door. Je kunt een bericht achterlaten op de voicemail, als ik de telefoon niet kan aannemen​ of een mail sturen naar 
myrthe.rebattu@gmail.com​.

Wanneer de afspraak niet 24 uur van tevoren is afgezegd, worden de kosten in rekening gebracht. Deze kosten worden niet door je zorgverzekeraar vergoed en moet je daarom geheel zelf betalen.

bottom of page